Info
Voordelen pelletkachel

ATech Pelletkachels

Gildeweg 30
2632 BA NOOTDORP

Postbus 148
2260AC LEIDSCHENDAM

Tel: 06-31796998
Mail: info@atechpelletkachels.nl
Web: www.atechpelletkachels.nl

Voordeel rekentool


Klik hierboven voor de Voordeel rekentool

Besparing op stookkosten:

Met een pelletkachel kunt u gemakkelijk 40 tot 75% op uw stookkosten besparen. Door de perfecte dosering van de pellets, brandt een pelletkachel optimaal met een rendement van wel 94%. Omdat de pellets zijn geperst onder hoge druk, hebben deze een hogere energie-waarde dan een blok hout.Naast de extra sfeer, heeft u de aanschaf van een pelletkachel snel terug verdiend. Zelfs de rekening van het stroomverbruik zal naar beneden gaan omdat deze pelletkachels een lager gemiddeld stroomverbruik hebben dan een gas-cv installatie.
Door de ingebouwde geluidsarme ventilator van een pelletkachel circuleert de warmte door vrijwel het gehele vertrek. Dit alles maakt de pelletkachel een uitstekend alternatief voor de stijgende gasprijzen.

U kunt ook kiezen voor een pelletkachel in c.v.-uitvoering. Hiermee vervangt u gedeeltelijk of helemaal de bestaande c.v.-installatie. Zie voor de modellen ons assortiment of bezoek onze showroom.

Duurzaam en milieubewust:

De Pelletkachel is uitermate duurzaam. Bij de verbranding komt er net zo veel CO2 vrij als de boom of het gewas heeft opgenomen in zijn levenscyclus. Vanuit de duurzaamheidsgedachte bestaat het aangeleverde hout volledig uit resthout. Er wordt dus geen hout gekapt om de kachel te laten branden.

Bij gebruik van een pelletkachel levert u dus een forse bijdrage aan de verduurzaming van uw eigen energieverbruik.

Subsidie:

Voor bedrijven is het mogelijk een subsidie te krijgen voor de aanschaf van een pelletkachel. Onder een aantal voorwaarden kunt u als bedrijf in aanmerking komen voor de EIA (Energie Investerings Aftrek).

De belangrijkste voorwaarden van deze Energie Investerings Aftrek zijn:
- Het rendement van het toestel moet meer dan 80% zijn
- De minimale investering voor het toestel moet minstens € 2200,- (exclusief btw) bedragen.

Indien u in aanmerking komt voor de Energie Investerings Aftrek kunt u 44% van de aanschaf van het toestel in één keer ten laste van de winst van uw bedrijf brengen. Deze aftrekpost staat los van de normale afschrijving.

“ Zo heeft u uw pelletkachel wel heel snel terugverdiend”

Bereken uw voordeel met de rekentool van de overheid.

hiernaast is de rekentool te downloaden. Dit opent een Excel bestand.